Vandaag hebben we heerlijk gespeeld met speelklei tijdens de open dag van de Waldorfschool in Nesselande. Het leek wel een heuse speelklei marathon! Van het begin tot het einde was het gezellig druk bij de tafel van Kleine Munchkin. Er is wel 4kg (!) klei doorheen gegaan en bakjes vol gedroogde bonen, mais en stenen zorgden voor extra creatieve uitspattingen.

Kleine Munchkin’s befaamde Speelklei kun je natuurlijk ook zelf maken! Voor een extra herfstachtig tintje maak je de klei bijvoorbeeld in bruine en rode tinten door voedingskleurstof of bijvoorbeeld kaneel/cacao toe te voegen. Vandaag was de Kaneelklei favoriet, omdat het rook naar koekjes en taartjes!

Spelen met klei is een geweldige manier voor kinderen om zich te ontwikkelen en de wereld om zich heen te leren begrijpen. Zo kunnen jonge baby’s de klei aanraken en de textuur onderzoeken. Oudere baby’s en dreumesen kunnen de structuur van de klei leren begrijpen door te kneden, te scheuren, te rollen en te pletten. Peuters en kleuters maken al hele creaties met klei en fantaseren erop los door er stenen in te verstoppen of klei te versieren met bonen en mais.

Kortom geweldig leuk speelmateriaal!